Aanbod

Trainingen en workshops

Je kunt bij ons deelnemen aan diverse trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Zie hiervoor onze agenda. 

Basistraining systemisch werken

Een training waarbij je jouw patronen kan leren ombuigen om vrijer te kunnen leven en waarbij je zelf kan leren opstellen

In deze training ga je kijken naar jouw systeem van herkomst. Jouw eerste levensjaren zijn bepalend voor de manier waarop je later in je leven omgaat met dat wat zich aandient. Je gaat gedurende deze training kijken naar de manier waarop jij dit doet, gaat jouw gedragspatronen ontdekken en kunt vervolgens andere keuzes maken als je tegen patronen aanloopt die niet meer voedend zijn voor jou. 

Wat ga je leren? De achtergronden van het hoe en waarom dynamieken ontstaan en hoe je deze kunt  herkennen. 

Wat levert het je op? Wanneer je systemisch leert kijken leer je jezelf en de ander beter begrijpen en kan je voor jezelf en wellicht ook voor anderen veel betekenen. 

Voor wie? Voor een ieder die op zoek is naar verdieping in zichzelf of de wereld om zich heen, voor mensen die met mensen werken als coach of op andere wijze. 

Trainster: Paulien Hartog
Data:  De training bestaat uit een 5-tal blokken van 2 dagen op 13 & 14 januari; 10 & 11 februari; 9 & 10 maart; 13 & 14 april en 4 & 5 mei 2024. 
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding: € 790,-
Inclusief: lunch, fruit, versnaperingen en koffie/thee gedurende de dag

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Pilot verdiepende training sytemisch werken

Je hebt de basistraining systemisch werken afgerond en wil je graag verder verdiepen in systemisch werken en/of in jouw persoonlijke proces. 

Voor wie? De training is voor een ieder die de basistraining systemisch werken heeft afgerond of hier al veel ervaring mee heeft en die zich verder wil verdiepen in systemisch werken. 

Meerdere vormen van opstellen zullen worden aangeraakt, waaronder het nieuwe opstellen, intuïtief opstellen en sjamanistisch opstellen.

Gedurende deze training ga je dieper in op persoonlijke ontwikkeling en bereid je je voor op verdere professionalisering. De thema’s geven je een verdiepend inzicht in diverse vraagstukken en de kennis die je opdoet kun je direct inzetten in jouw rol als opvoeder, coach, manager/leidinggevende. 

Trainster: Paulien Hartog

Data:  de training bestaat uit een 5-tal blokken van 2 dagen op 28 & 29 oktober; 25 & 26 november 2023; 20 & 21 januari 2024 en 17 & 18 februari. 
Tijd: 10:00 – 16:00
Vergoeding: € 590,-
Inclusief: lunch, fruit, versnaperingen en koffie/thee gedurende de dag

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Opstellingen dag / avond

Worstel je met persoonlijke vragen, vragen over relaties, familie, gezin, werk of loopbaan? Zijn dit vragen die je al langer bezig houden? En heb je hier misschien al van alles aan proberen te doen, maar kom je er op een of andere manier niet veel verder mee?

Door je bewust te worden van je mooiste mooi tot en met je lelijkste lelijk, ben je in staat om te veranderen en een waardevol leven vol levensplezier te leven.

Op de eerste donderdag van iedere maand kun je bij ons terecht voor een opstellingenavond. Je kunt je hier inschrijven. Wil je je liever een hele dag onderdompelen in systemisch werk? Kijk dan in onze agenda voor de eerstvolgende opstellingendag. 

Data opstellingenavond: iedere eerste donderdag van de maand.

Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Vergoeding: € 67,50 deelnemer met thema / € 17,50 representant
Inclusief: koffie/thee/water en wat lekkers

Data opstellingendag: zie hiervoor onze agenda.

Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding: € 80,-
Inclusief: lunch/koffie/thee/water/fruit en wat lekkers

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


EFT Trainingsdag Guild of Energist

EFT is een methode die je kunt inzetten bij het oplossen van uiteenlopende problemen die je kunnen belemmeren om te laten zien wie je bent en wat je kunt.

Tapping is o.a. gericht op:

 • het loslaten van spanning, onrust en stress
 • het omgaan met emoties o.a. de angst om te falen
 • het verwerken van ervaringen
 • je energie laten stromen
 • je goed voelen

Tapping is eenvoudig te leren en toe te passen in veel situaties en is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig helpende techniek om spanningen los te laten en rustiger over situaties te denken omdat ze niet direct een akelig lichaamsgevoel (buikpijn, hoofdpijn etc ) oproepen. Door te tikken op de punten komen hormonen die stress verminderen vrij. Vanuit de ontspanning deblokkeren hersenen en komt al je kennis en kunde weer beschikbaar en kunnen nieuwe vaardigheden makkelijker worden geleerd. Zo wordt het vertrouwen in eigen mogelijkheden versterkt.

De training is inclusief een uitgebreide beschrijving en een certificaat.

Trainster: Jacqueline Besseling van praktijk EFToké www.eftoke.nl

Datum: 11 november 2023
Tijd: 10:00 – 16:00
Vergoeding: € 80,- inclusief lunch, koffie, thee en wat lekkers gedurende de dag

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


7 dagen – 7 chakra’s

De 7 chakra’s vormen de energiecentra van je lichaam. Elk chakra speelt een belangrijke rol in de gezondheid van je lichaam en geest. Zo oefenen deze energiecentra invloed uit op lichaamsfuncties en je emoties. Elke chakra is ook gekoppeld aan een specifieke kracht en kwaliteit die te ontwikkelen valt.

Tijdens deze training gaan we gedurende 7 dagen uitvoerig en spelenderwijs aandacht besteden aan elk afzonderlijk chakra. Er zullen diverse methodieken aan bod komen waardoor je tijdens de training op een veelzijdige manier verdiepend kennis kunt maken met de chakra’s. Doordat we veel met oefeningen werken, worden jouw chakra’s gestimuleerd naar meer balans en evenwicht in jouw leven.

De training wordt begeleid door Paulien Hartog, Yvonne Wortman en Jolanda Pronk-de Wit.

Data: 14 oktober 2023; 18 november 2023; 16 december 2023; 27 januari 2024; 24 februari 2024; 23 maart 2024 en 20 april 2024.
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding: € 590,-
Inclusief: lunch, fruit, versnapering en koffie & thee gedurende de dag.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Spiegeltraining

Wat spiegelt mijn kind mij? 

Kinderen zijn bij uitstek in staat om je een spiegel voor te houden die je emotioneel flink kan raken. Vooral als je hen het meest nabij staat, bijvoorbeeld als ouders of leerkracht. 
Kinderen voelen intuïtief feilloos aan wat (bewust of onbewust) in je leeft en zetten vervolgens alles op alles om je dit duidelijk te maken. 

Trainer en kindertolk Margrete Stoute-Boots laat je stap voor stap ervaren wat de vaak onbegrepen boodschap van je kind is.  Een cursus van 3 avonden. 
Lees meer op: Al licht 5

Startdatum: 16-01-2024. Vervolgdata op 30-01-2024 en 13-02-2024.
Tijd: 19:00 – 22:00
Vergoeding: EUR 120,-

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Een cursus in Wonderen

Een Cursus in Wonderen is een prachtig instrument om bij jezelf te onderzoeken, waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Bij Veelgoeds combineren wij Een Cursus in Wonderen met Opstellingen, waardoor er een wonderlijk mooie combinatie ontstaat die je kan helpen op je weg naar persoonlijke groei. Deze module is een aanrader voor een ieder die beter zicht wil krijgen op het eigen voelen, denken en handelen en is daarnaast een prachtige, laagdrempelige aanvulling op persoonlijk proceswerk

In de oneven weken van het jaar komt er op elke dinsdag middag van 14.00 tot 16.30 uur een groep bij elkaar om spelenderwijs met de materie van de Cursus en met zichzelf aan de slag te gaan. De cursus wordt begeleid door Margrete Stoute-Boots en Paulien Hartog. 

Lees meer op: Al licht 5

Elke 2 weken in de oneven weken
Tijd: 14.00 – 16.30  
Vergoeding: EUR 10,- per middag
Inclusief: koffie, thee en iets lekkers
* en zo verder op de oneven dinsdagen

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Choose Again 6 stappen op weg naar innerlijke vrede

Deze manier van jezelf durven en kunnen vergeven is gebaseerd op het werk van Diederik Wolsak, die Een Cursus In Wonderen praktisch toepasbaar heeft gemaakt.

Wil je in 6 stappen komen tot vergeving van je belemmerende gevoelens en gedachten / overtuigingen, die je leven kunnen ondermijnen?

Sluit dan aan in deze cirkel, die maandelijks bij Veelgoeds bijeen komt, waarin we elkaar helpen in dit proces.

In deze cirkel volgen we een bepaalde etiquette, zodat eenieder vrij is om dat te ervaren wat nodig is om vrij te kunnen raken en de zelf-vergeving te ervaren.

Een van de etiquette is bijvoorbeeld:
We zijn hier samen om te leren en te onderwijzen. Iedereen vindt zijn eigen antwoorden. Niets is ooit verkeerd gegaan en ook hier gaat niets verkeerd. Alles is een geschenk om van te leren.

De 6 stappen zijn als volgt:

STAP 1          Wat gebeurt er? Dit vind ik niet leuk!
STAP 2          Over wie gaat het? Het gaat over mij!
STAP 3          Wat voel ik?
STAP 4          Wanneer voelde ik mij voor het eerst zo?
STAP 5          Wat ben ik toen over mezelf gaan geloven?
STAP 6          De waarheid over mezelf toelaten (vergevingsproces)

Begeleider: Margrete Stoute-Boots

Data: 27 september 2023 | 25 oktober 2023 | 29 november 2023
Tijd: 14.00 – 16.00  
Vergoeding: EUR 15,- per middag
Inclusief: koffie, thee en iets lekkers

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


De taal van het hart

Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en de ander, zouden we een andere taal kunnen leren:  de taal van het hart.  

We kunnen zeggen wat we denken, maar is dat echt wat we willen zeggen? Hoe kunnen we eerlijk zijn, maar niet bot? Of direct zijn, maar niet brutaal?  Hoe zeggen we wat we denken, willen en voelen, zonder elkaar iets te verwijten?

Marshall Rosenberg ontwikkelde het model voor Geweldloze Communicatie, waarmee je je die taal stap voor stap eigen kunt maken. Waarnemen, gevoelens en behoeften (h)erkennen en een helder verzoek doen zijn onderdelen van het proces. Verbindende communicatie, de taal van het hart, draait om empathie; je kunnen invoelen in de ander, maar ook – en vooral- in jezelf.

De taal van het hart is in allerlei situaties inzetbaar; zowel thuis, op school als in familieverband, met kinderen/pubers, als ook in werksituaties. 

Workshop voor iedereen die deze taal wil leren spreken!

Trainster: Margrete Stoute-Boots
Datum: 24 januari 2024
Tijd: 09:00 – 16:00
Vergoeding: € 80,- inclusief lunch, koffie, thee en wat lekkers gedurende de dag

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Tai Chi Tao

Tai Chi Tao is een bewegingsleer die gebaseerd is op de vijf elementenleer en de zogenaamde Qi Qonq gezondheidsoefeningen. Technieken die je leren met je eigen energie te werken. Tai Chi Tao is van invloed op je evenwicht, coördinatie, soepelheid en lichamelijke kracht. Daarnaast is het ook een soort meditatie, dus ontspannend voor je hoofd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Tai Chi Tao de bloeddruk van volwassenen verlaagt. Het effect is hetzelfde als wanneer je elke dag 30 minuten flink zou wandelen. De ontspannende en rustige bewegingen hebben onder andere een positief effect op de ademhaling. Het voordeel van deze sport is dat het heel rustgevend is om te doen en de kans om een blessure te krijgen is niet zo groot, omdat elke beweging heel gecontroleerd is.

Daarnaast wordt Tai Chi Tao ook gebruikt in sommige revalidatiecentra bij met mensen met aandoeningen als fibromyalgie, artritis en multiple sclerose (MS).

Trainster: Truus Wedekind
Elke week op de donderdagochtend m.u.v. de schoolvakanties
Tijd: 09:00 – 10:00

Vergoeding € 10,- voor een losse les. Wil je vaker meedoen? Kies dan voor een 10-rittenkaart van € 85,-. Tijdens de schoolvakanties wordt er geen Tai Chi Tao les gegeven.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Dans JeZelf / Trance Dans

Volg je hart,

volg je passie,

volg de klanken,

de beweging

en vind de vreugde.

We gaan dansen op verschillende ritmes en melodieën die ons hart raken, een energie boost geven aan ons hele wezen en onze innerlijke kracht versterken. De muziek komt uit verschillende culturen en is van diverse genres.

Na een opwarming begeleid ik ‘de reis’ met af en toe wat aanwijzingen en verbeelding. Aan het einde een cooling down. Alles is vrij en het is de bedoeling dat je je eigen beweging vindt en de levensstroom die dans in je opwekt. Gewoon doen en ervaren.

Meeenemen voor deze reis

 • soepele kleding
 • dikke, anti slip sokken
 • grote badhanddoek
 • een flesje water

Trainster: Carin Dekker-Commandeur
Elke woensdag in de oneven weken
Tijd: 19:30 – 21:00

Vergoeding € 15,- voor een losse les. Wil je vaker meedoen? Kies dan voor een 10-rittenkaart van € 130,-.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Yin Yoga

YIN staat voor: YOUR INNER NATURE

YIN is een meditatieve vorm van yoga. Tijdens de YIN maken we het bindweefsel soepel, in tegenstelling tot andere yoga vormen, waarbij we het spierweefsel sterker maken. Door het soepel maken van het bindweefsel kan het water weer stromen en ontstaat er ruimte in de breedste zin van het woord. Daarnaast wordt door YIN de energiestroom in ons meridianenstelsel gestimuleerd.

YIN zorgt ervoor dat je weer in verbinding komt met jouw lijf, gevoel en emoties. Een prachtige reis naar jezelf❤️

Meeenemen voor deze reis

 • soepele kleding
 • yoga matje

Trainster: Jolanda Pronk-Wit
Elke twee weken in de oneven weken
Tijd: 19.30 – 21.00 uur

Vergoeding € 15,- voor een losse les. Wil je vaker meedoen? Kies dan voor een 10-rittenkaart van € 130,-.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven.