Aanbod

Trainingen en workshops

Je kunt bij ons deelnemen aan diverse trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Zie hiervoor onze agenda. 

Basistraining systemisch werken

Een training waarbij je jouw patronen kan leren ombuigen om vrijer te kunnen leven en waarbij je zelf kan leren opstellen

In deze training ga je kijken naar jouw systeem van herkomst. Jouw eerste levensjaren zijn bepalend voor de manier waarop je later in je leven omgaat met dat wat zich aandient. Je gaat gedurende deze training kijken naar de manier waarop jij dit doet, gaat jouw gedragspatronen ontdekken en kunt vervolgens andere keuzes maken als je tegen patronen aanloopt die niet meer voedend zijn voor jou. 

Wat ga je leren? De achtergronden van het hoe en waarom dynamieken ontstaan en hoe je deze kunt  herkennen. 

Wat levert het je op? Wanneer je systemisch leert kijken leer je jezelf en de ander beter begrijpen en kan je voor jezelf en wellicht ook voor anderen veel betekenen. 

Voor wie? Voor een ieder die op zoek is naar verdieping in zichzelf of de wereld om zich heen, voor mensen die met mensen werken als coach of op andere wijze. 

Trainster: Paulien Hartog
Data:  de training bestaat uit een 5-tal blokken van 2 dagen op 7 & 8 september; 5 & 6 oktober; 2 & 3 november 2024; 4 & 5 januari en 1 & 2 februari 2025. 
Tijd: 10:00 – 16:00 uur.
Vergoeding: € 890,-
Inclusief: lunch, fruit, versnaperingen en koffie/thee gedurende de dag.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Pilot verdiepende training sytemisch werken

Je hebt de basistraining systemisch werken afgerond en wil je graag verder verdiepen in systemisch werken en/of in jouw persoonlijke proces. 

Voor wie? De training is voor een ieder die de basistraining systemisch werken heeft afgerond of hier al veel ervaring mee heeft en die zich verder wil verdiepen in systemisch werken. 

Meerdere vormen van opstellen zullen worden aangeraakt, waaronder het nieuwe opstellen, intuïtief opstellen en sjamanistisch opstellen.

Gedurende deze training ga je dieper in op persoonlijke ontwikkeling en bereid je je voor op verdere professionalisering. De thema’s geven je een verdiepend inzicht in diverse vraagstukken en de kennis die je opdoet kun je direct inzetten in jouw rol als opvoeder, coach, manager/leidinggevende. 

Trainster: Paulien Hartog

Data:  de training bestaat uit een 5-tal blokken van 2 dagen op 26 & 27 oktober; 23 & 24 november 2024; 11 & 12 januari en 8 & 9 februari 2025.
Tijd: 10:00 – 16:00
Vergoeding: € 790,-
Inclusief: lunch, fruit, versnaperingen en koffie/thee gedurende de dag

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Kom in je element!

Binnen de Chinese geneeswijze is de behandeling van ziekte gebaseerd op het harmoniseren van processen binnen 5 opeenvolgende fasen. Deze fasen kennen we als de elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water en zien we overal om ons heen terug in bijvoorbeeld het cyclisch proces van de seizoenen, maar ook in de cyclus van een dag (ochtend, middag, avond, nacht) en in onszelf.

Aan elk element zijn meridianen gekoppeld. Door deze meridianen stroomt ons Chi. Chi voedt ons lichaam en is de vitale kracht die achter elke beweging zit. Hoewel deze energie onzichtbaar is, kun je het effect van deze energie wel zien en voelen. Chi is de levenskracht die ons heeft laten groeien. Deze energie kan soms te snel stromen of juist geblokkeerd raken. Dat merken we bijvoorbeeld doordat we ziek worden.

Tijdens deze workshop van 5 ochtenden gaan we per ochtend één element onderzoeken en het invoelen van de daarbij behorende meridianen oefenen. Door inzicht te krijgen in de verschillende elementen en de herkenning van onze eigen processen binnen deze elementen, kunnen we inzicht vergaren in waar onze energie stagneert of te snel stroomt. Door het invoelen van de bijbehorende meridianen nodigen we ons lichaam uit om de energie weer vrij te laten stromen wat bijdraagt aan een hernieuwde balans, waardoor ons immuunsysteem en lichaam beter gaan functioneren.

Trainster: Yvonne Wortman
Data:  de training omvat 5 ochtenden op 3 september (Hout); 10 september (Vuur); 17 september (Aarde); 24 september (Metaal) en 1 oktober 2024 (Water).
Tijd: 09:30 – 12:00 uur
Vergoeding: € 150,-
Inclusief: koffie, thee en wat lekkers

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Opstellingen dag / avond

Worstel je met persoonlijke vragen, vragen over relaties, familie, gezin, werk of loopbaan? Zijn dit vragen die je al langer bezig houden? En heb je hier misschien al van alles aan proberen te doen, maar kom je er op een of andere manier niet veel verder mee?

Door je bewust te worden van je mooiste mooi tot en met je lelijkste lelijk, ben je in staat om te veranderen en een waardevol leven vol levensplezier te leven.

Op de eerste donderdag van iedere maand kun je bij ons terecht voor een opstellingenavond. Je kunt je hier inschrijven. Wil je je liever een hele dag onderdompelen in systemisch werk? Kijk dan in onze agenda voor de eerstvolgende opstellingendag. 

Data opstellingenavond: iedere eerste donderdag van de maand.

Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Vergoeding: € 67,50 deelnemer met thema / € 17,50 representant
Inclusief: koffie/thee/water en wat lekkers

Data opstellingendag: zie hiervoor onze agenda.

Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding: € 80,-
Inclusief: lunch/koffie/thee/water/fruit en wat lekkers

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Een cursus in Wonderen

Een Cursus in Wonderen is een prachtig instrument om bij jezelf te onderzoeken, waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Bij Veelgoeds combineren wij Een Cursus in Wonderen met Opstellingen, waardoor er een wonderlijk mooie combinatie ontstaat die je kan helpen op je weg naar persoonlijke groei. Deze module is een aanrader voor een ieder die beter zicht wil krijgen op het eigen voelen, denken en handelen en is daarnaast een prachtige, laagdrempelige aanvulling op persoonlijk proceswerk

In de oneven weken van het jaar komt er op elke dinsdag middag van 14.00 tot 16.30 uur een groep bij elkaar om spelenderwijs met de materie van de Cursus en met zichzelf aan de slag te gaan. De cursus wordt begeleid door Margrete Stoute-Boots en Paulien Hartog. 

Lees meer op: Al licht 5

Elke 2 weken in de oneven weken
Tijd: 14.00 – 16.00  uur

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Verbindend Communiceren

Verbindend communiceren wordt ook wel de taal van het hart genoemd.
Praten met elkaar vanuit empathie en mededogen in plaats vanuit verwijt of oordeel.

Communiceren lijkt zo makkelijk; de één zegt wat en dan weer de ander. Maar wat als je het anders wilt zoals het gaat, je een irritatie voelt of op ontploffen staat. Kun je dan nog steeds op een prettige manier communiceren?

Marshall Rosenberg ontwikkelde het model voor Geweldloze Communicatie, waarmee je taal op een verbindende manier leert spreken. Stap voor stap. Waarnemen, gevoelens en behoeften (h)erkennen en een helder verzoek doen zijn onderdelen van het proces. Verbindende communicatie draait om empathie; je kunnen invoelen in de ander, maar ook – en vooral – in jezelf.

Tijdens deze dag neem ik je mee in het verbindend communiceren (VC). Een dag vol informatie en oefeningen. Je gaat naar huis met de nodige handvatten zodat je VC in de praktijk kunt brengen. VC kun je gebruiken in al je relaties. Die met een partner, kinderen, op het werk en met familie.

Deze dag leer je:

  • Wat VC inhoudt
  • Hoe je op een vriendelijke manier kunt communiceren
  • Wat je kunt zeggen om je boodschap duidelijk over te brengen
  • Hoe je in contact kunt blijven met jezelf én de ander
  • Waarom VC werkt!

Een training voor iedereen die deze taal wil leren!

Trainster: Paula Neefjes & Margrete Stoute-Boots
Datum: 08-05-2024
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding: € 80,-
Inclusief: lunch, koffie, thee en wat lekkers gedurende de

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Workshop Spiegelen

Wat spiegelt mijn kind mij? 

Kinderen zijn bij uitstek in staat om je een spiegel voor te houden die je emotioneel flink kan raken. Vooral als je hen het meest nabij staat, bijvoorbeeld als ouders of leerkracht. 
Kinderen voelen intuïtief feilloos aan wat (bewust of onbewust) in je leeft en zetten vervolgens alles op alles om je dit duidelijk te maken. 

Trainers Paula Neefjes en Margrete Stoute-Boots laten je stap voor stap ervaren wat de vaak onbegrepen boodschap van je kind is.  Een cursus van 3 ochtenden.

Startdatum: 2-10-2024. Vervolgdata op 9-10-2024 en 23-10-2024
Tijd: 9:00 – 12:00 uur
Vergoeding: € 120,-
Inclusief: koffie, thee en iets lekkers.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 

Tai Chi Tao

Tai Chi Tao is een bewegingsleer die gebaseerd is op de vijf elementenleer en de zogenaamde Qi Qonq gezondheidsoefeningen. Technieken die je leren met je eigen energie te werken. Tai Chi Tao is van invloed op je evenwicht, coördinatie, soepelheid en lichamelijke kracht. Daarnaast is het ook een soort meditatie, dus ontspannend voor je hoofd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Tai Chi Tao de bloeddruk van volwassenen verlaagt. Het effect is hetzelfde als wanneer je elke dag 30 minuten flink zou wandelen. De ontspannende en rustige bewegingen hebben onder andere een positief effect op de ademhaling. Het voordeel van deze sport is dat het heel rustgevend is om te doen en de kans om een blessure te krijgen is niet zo groot, omdat elke beweging heel gecontroleerd is.

Daarnaast wordt Tai Chi Tao ook gebruikt in sommige revalidatiecentra bij met mensen met aandoeningen als fibromyalgie, artritis en multiple sclerose (MS).

Trainster: Truus Wedekind
Elke week op de donderdagochtend m.u.v. de schoolvakanties
Tijd: 09:00 – 10:00

Vergoeding € 10,- voor een losse les. Wil je vaker meedoen? Kies dan voor een 10-rittenkaart van € 85,-. Tijdens de schoolvakanties wordt er geen Tai Chi Tao les gegeven.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Dans JeZelf / Trance Dans

Meer PLEZIER ervaren in je dans.  Wil jij passie ervaren en meer bewegingsvrijheid ontdekken?

In deze lessen ga je vrij dansen, krijg je tips en oefeningen mee die je laten ontdekken wat je allemaal met je lichaam kunt. Soepeler, energieker en bewuster in je lijf komen, waar je profijt van kunt hebben in je dagelijkse leven. Ook word je uitgenodigd zo nu en dan naar binnen te gaan en je te laten inspireren door de beweging in jou. Dus laat de dans je leiden, wordt jezelf bewuster en ga meer ruimte en plezier ervaren. Door voelen en bewuster worden van je lijf gaat de energie meer stromen en kom je meer in FLOW.

De komende vijf lessen hebben het thema van de vier elementen, Aarde, Water, Lucht en Vuur. In de laatste verbinden we de Vier elementen binnen onszelf. Data: 17 januari, 31 januari, 14 februari, 28 februari en 13 maart 2024.

Trainster: Karin Dekker-Commandeur
Elke woensdag in de oneven weken
Tijd: 19:30 – 21:00

Vergoeding € 15,- voor een losse les. Wil je vaker meedoen? Kies dan voor een 10-rittenkaart van € 130,-.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Yin Yoga

YIN staat voor: YOUR INNER NATURE

YIN is een meditatieve vorm van yoga. Tijdens de YIN maken we het bindweefsel soepel, in tegenstelling tot andere yoga vormen, waarbij we het spierweefsel sterker maken. Door het soepel maken van het bindweefsel kan het water weer stromen en ontstaat er ruimte in de breedste zin van het woord. Daarnaast wordt door YIN de energiestroom in ons meridianenstelsel gestimuleerd.

YIN zorgt ervoor dat je weer in verbinding komt met jouw lijf, gevoel en emoties. Een prachtige reis naar jezelf❤️

Meeenemen voor deze reis

  • soepele kleding
  • yoga matje

Trainster: Jolanda Pronk-Wit
Elke twee weken in de oneven weken
Tijd: 19.30 – 21.00 uur

Vergoeding € 15,- voor een losse les. Wil je vaker meedoen? Kies dan voor een 10-rittenkaart van € 130,-.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven.