Trainingen en workshops

Je kunt bij ons deelnemen aan diverse trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Zie hiervoor onze agenda.  

Basistraining systemisch werken

Een training waarbij je jouw patronen kan leren ombuigen om vrijer te kunnen leven en waarbij je zelf kan leren opstellen. 

In deze training ga je kijken naar jouw systeem van herkomst. Jouw eerste levensjaren zijn bepalend voor de manier waarop je later in je leven omgaat met dat wat zich aandient. Je gaat gedurende deze training kijken naar de manier waarop jij dit doet, gaat jouw gedragspatronen ontdekken en kunt vervolgens andere keuzes maken als je tegen patronen aanloopt die niet meer voedend zijn voor jou. 

Wat ga je leren? De achtergronden van het hoe en waarom dynamieken ontstaan en hoe je deze kunt  herkennen. 

Wat levert het je op? Wanneer je systemisch leert kijken leer je jezelf en de ander beter begrijpen en kan je voor jezelf en wellicht ook voor anderen veel betekenen. 

Voor wie? Voor een ieder die op zoek is naar verdieping in zichzelf of de wereld om zich heen, voor mensen die met mensen werken als coach of op andere wijze. 

Trainster: Paulien Hartog
Data:  de training bestaat uit een 5-tal blokken van 2 dagen op 26 & 27 augustus 2023; 30 september & 1 oktober 2023; 4 & 5 november 2023; 9 & 10 december 2023 en 6 & 7 januari 2024. 
Tijd: 10:00 – 16:00 uur.
Vergoeding: € 690,-
Inclusief: lunch, fruit, versnaperingen en koffie/thee gedurende de dag.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Verdiepende training sytemisch werken

Je hebt de basistraining systemisch werken afgerond en wil je graag verder verdiepen in systemisch werken en/of in jouw persoonlijke proces. 

Voor wie? De training is voor een ieder die de basistraining systemisch werken heeft afgerond of hier al veel ervaring mee heeft en die zich verder wil verdiepen in systemisch werken. 

Meerdere vormen van opstellen zullen worden aangeraakt, waaronder het nieuwe opstellen, intuïtief opstellen en sjamanistisch opstellen.

Gedurende deze training ga je dieper in op persoonlijke ontwikkeling en bereid je je voor op verdere professionalisering. De thema’s geven je een verdiepend inzicht in diverse vraagstukken en de kennis die je opdoet kun je direct inzetten in jouw rol als opvoeder, coach, manager/leidinggevende. 

Trainster: Paulien Hartog
Data:  de training bestaat uit een 4-tal blokken van 2 dagen op 23 & 24 september; 28 & 29 oktober; 25 & 26 november 2023 en 20 & 21 januari 2024. 
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding: € 590,-
Inclusief: lunch, fruit, versnaperingen en koffie/thee gedurende de dag.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Opstellingen dag / avond

Worstel je met persoonlijke vragen, vragen over relaties, familie, gezin, werk of loopbaan? Zijn dit vragen die je al langer bezig houden? En heb je hier misschien al van alles aan proberen te doen, maar kom je er op een of andere manier niet veel verder mee?

Door je bewust te worden van je mooiste mooi tot en met je lelijkste lelijk, ben je in staat om te veranderen en een waardevol leven vol levensplezier te leven.

Op de eerste donderdag van iedere maand kun je bij ons terecht voor een opstellingenavond. Je kunt je hier inschrijven. Wil je je liever een hele dag onderdompelen in systemisch werk? Kijk dan in onze agenda voor de eerstvolgende opstellingendag. 

Data opstellingenavond: iedere eerste donderdag van de maand.

Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Vergoeding: € 67,50 deelnemer met thema / € 17,50 representant
Inclusief: koffie/thee/water en wat lekkers.

Data opstellingendag: zie hiervoor onze agenda.

Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding: € 80,-
Inclusief: lunch/koffie/thee/water/fruit en wat lekkers.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Training Spiritualteit

De training Spirituele Ontwikkeling wordt gegeven door Petra Wijshake van Petra’s Stap.  

In deze training neemt Petra je mee langs diverse onderwerpen, zoals: het werken met de chakra’s; het leren zien, horen, voelen en helen; magnetiseren; werken met de aura’s; foto’s en bloemen leren lezen; healings geven aan zowel jezelf en een ander en nog veel meer. 

Voor meer informatie over deze training verwijzen we je graag naar www.spirituelestap.nl

Startdatum: 29 augustus 2023 van 19.00 – 22.00 uur. 

Vervolgavonden zijn op 12 september, 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november en 6 december 2023.

Vergoeding: € 300,- voor de gehele cursus van 8 avonden. Een losse avond kost € 50,- per keer.

Inschrijven kan heel eenvoudig via ons afspraken programma.

Wil je liever een 1-op-1 sessie boeken bij Petra? Ook dat kan! Vanaf maart 2023 zal Petra op de dinsdag en donderdag ochtend bij ons aanwezig zijn voor 1-op-1 begeleiding en healings. Afspraak maken? Ook dit kan heel eenvoudig via ons afspraken programma. 

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


EFT Trainingsdag Guild of Energist

EFT is een methode die je kunt inzetten bij het oplossen van uiteenlopende problemen die je kunnen belemmeren om te laten zien wie je bent en wat je kunt.

EFT is o.a. gericht op:

 • het loslaten van spanning, onrust en stress
 • het omgaan met emoties o.a. de angst om te falen
 • het verwerken van ervaringen
 • je energie laten stromen
 • je goed voelen

Tapping (EFT) is eenvoudig te leren en toe te passen in veel situaties en is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig helpende techniek om spanningen los te laten en rustiger over situaties te denken omdat ze niet direct een akelig lichaamsgevoel (buikpijn, hoofdpijn etc ) oproepen. Door te tikken op de punten komen hormonen die stress verminderen vrij. Vanuit de ontspanning deblokkeren hersenen en komt al je kennis en kunde weer beschikbaar en kunnen nieuwe vaardigheden makkelijker worden geleerd. Zo wordt het vertrouwen in eigen mogelijkheden versterkt.

De training is inclusief een uitgebreide beschrijving en een certificaat.

Trainster: Jacqueline Besseling van praktijk EFToké www.eftoke.nl

Datum: 11 november 2023
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding: € 80,-
Inclusief: lunch, koffie, thee en wat lekkers gedurende de dag.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Workshop samengestelde gezinnen

Groeien in je nieuwe gezin! Een workshop gebaseerd op systemisch werk / familieopstellingen.

Als je bereid bent samen met anderen waarbij dezelfde thema’s voorbij komen op een leuke, verrassende en soms confronterende, maar wel veilige en liefdevolle manier jezelf, jouw aandeel, jouw plek en jouw rol in het nieuwe gezin te onderzoeken, dan kun je na deze workshop makkelijker plek en ruimte voor iedereen in je nieuwe gezin creëren.

Wij nodigen jou/jullie van harte uit om je voor deze workshop aan te melden. Je bent welkom om alleen te komen of met je (ex) partner.

Wat gaan we doen?

De rode draad van het programma is gebaseerd op het kijken naar jou en je gezin met een systemische bril op.

We gaan aan de slag met:

 • de systematische wetmatigheden en hoe die in jouw gezin doorwerken
 • jouw plek als (bonus)ouder in het gezin en welke rollen daarbij horen
 • de ordening binnen jouw gezin en welke plaats jij inneemt
 • jouw familiesysteem
 • praktische en leuke oefeningen waarbij je op speelse wijze inzicht krijgt

Tijdens de workshop is er voldoende ruimte om een eigen casus in te brengen.

Aan het einde van de workshop heb je meer duidelijkheid over jouw plek en rol in het (samengestelde)gezin, weet je wat jouw verantwoordelijkheid is en wat de verantwoordelijkheid van de ander in het gezin is, heb je meer vertrouwen in jezelf als (stief)ouder en sta je steviger in je schoenen. Je zult na deze workshop met andere ogen kunnen kijken naar alle emoties die soms door een nieuw gezin kunnen wervelen en zult hier makkelijker en meer ontspannen mee om kunnen gaan.

Een tweedaagse workshop van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Vergoeding: € 80,- per persoon
Inclusief: lunch, fruit, versnaperingen, koffie en thee

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Workshop Spiegelen

Wat spiegelt mijn kind mij? 

Kinderen zijn bij uitstek in staat om je een spiegel voor te houden die je emotioneel flink kan raken. Vooral als je hen het meest nabij staat, bijvoorbeeld als ouders of leerkracht. 
Kinderen voelen intuïtief feilloos aan wat (bewust of onbewust) in je leeft en zetten vervolgens alles op alles om je dit duidelijk te maken. 

Trainer en kindertolk Margrete Stoute-Boots laat je stap voor stap ervaren wat de vaak onbegrepen boodschap van je kind is.  Een cursus van 3 avonden.

Lees meer op: Al licht 5

Startdatum: 05-09-2023. Vervolgdata op 03-10-2023 en 31-10-2023
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Vergoeding: € 120,-
Inclusief: koffie, thee en iets lekkers.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Een cursus in Wonderen

Een Cursus in Wonderen is een prachtig instrument om bij jezelf te onderzoeken, waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Bij Veelgoeds combineren wij Een Cursus in Wonderen met Opstellingen, waardoor er een wonderlijk mooie combinatie ontstaat die je kan helpen op je weg naar persoonlijke groei. Deze module is een aanrader voor een ieder die beter zicht wil krijgen op het eigen voelen, denken en handelen en is daarnaast een prachtige, laagdrempelige aanvulling op persoonlijk proceswerk. 

In de oneven weken van het jaar komt er op elke dinsdag middag van 14.00 tot 16.30 uur een groep bij elkaar om spelenderwijs met de materie van de Cursus en met zichzelf aan de slag te gaan. De cursus wordt begeleid door Margrete Stoute-Boots en Paulien Hartog. 

Lees meer op: Al licht 5

Data: 23 mei | 6 juni *
Tijd: 14.00 – 16.30  
Vergoeding: € 10,- per middag
Inclusief: koffie, thee en iets lekkers.
* en zo verder op de oneven dinsdagen

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Choose Again 6 stappen op weg naar innerlijke vrede

Deze manier van jezelf durven en kunnen vergeven is gebaseerd op het werk van Diederik Wolsak, die Een Cursus In Wonderen praktisch toepasbaar heeft gemaakt.

Wil je in 6 stappen komen tot vergeving van je belemmerende gevoelens en gedachten / overtuigingen, die je leven kunnen ondermijnen?

Sluit dan aan in deze cirkel, die maandelijks bij Veelgoeds bijeen komt, waarin we elkaar helpen in dit proces.

In deze cirkel volgen we een bepaalde etiquette, zodat eenieder vrij is om dat te ervaren wat nodig is om vrij te kunnen raken en de zelf-vergeving te ervaren.

Een van de etiquette is bijvoorbeeld:
We zijn hier samen om te leren en te onderwijzen. Iedereen vindt zijn eigen antwoorden. Niets is ooit verkeerd gegaan en ook hier gaat niets verkeerd. Alles is een geschenk om van te leren.

De 6 stappen zijn als volgt:

STAP 1          Wat gebeurt er? Dit vind ik niet leuk!
STAP 2          Over wie gaat het? Het gaat over mij!
STAP 3          Wat voel ik?
STAP 4          Wanneer voelde ik mij voor het eerst zo?
STAP 5          Wat ben ik toen over mezelf gaan geloven?
STAP 6          De waarheid over mezelf toelaten (vergevingsproces)

Begeleider: Margrete Stoute-Boots

Data: 26 april 2023 | 31 mei 2023 | 28 juni 2023
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Vergoeding: € 10,- per middag
Inclusief: koffie, thee en iets lekkers.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Reis langs het levenswiel / Vrouwencirkel

Als vrouwen samen komen in een cirkel, dan gebeurt er iets magisch!

Vrouwen komen al eeuwen samen in cirkels, om samen te zijn, zich te verbinden met de vrouwelijke kracht en wijsheid, om te rusten en te delen. Deze workshop is voor iedere vrouw die zich geroepen voelt om deel te nemen, of die op zoek is naar verbinding met andere vrouwen.

Je wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan ‘De reis langs het levenswiel. Deze reis is een cyclus van 5 avonden. Voel je de roep en het verlangen om samen met andere vrouwen in de cirkel te zitten, om te rusten, anders dan je gewend bent in het dagelijks leven? Weet je dan van harte welkom!

Je komt zoals je bent. Iedere vrouw is uniek. We leren, spiegelen, inspireren en herinneren elkaar! Je wordt gevraagd je te committeren aan de cyclus van 5 avonden, waarin we samen een reis maken langs het levenswiel.

Hoedsters : Ellen Poelsma en Paulien Hartog

Data: start 20 maart 2023, vervolg avonden 3 april, 17 april, 24 april en 15 mei.
Tijd: 19:00 – 21:30 De avonden starten bij minimaal 6 deelnemers.
Vergoeding: € 45,- voor de gehele cyclus van 5 avonden of € 10,- per avond.
Inclusief: koffie, thee en iets lekkers.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Breath is the voice of the Soul and Music the Language

Je Zingt zoals je Leeft. 

Is dat vrij en duidelijk of een beetje stilletjes zodat niemand je hoort?

In een singing cirkel verbind je je door middel van zingen dieper met jezelf en de anderen in de cirkel. We zingen met elkaar en voor elkaar. We openen eerst samen de cirkel en daarna gaan we zingen. Songkeeper en zangeres Judith Komen neemt je mee in een singing cirkel met aanraking, woorden, drum en zang. 

Trainster: Judith Komen
Datum: 8 mei 2023
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Vergoeding: € 15,-
Inclusief: koffie, thee en iets lekkers

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


De kunst van het zacht aanraken

Een workshop waarbij je zelf kunt leren masseren. We leren jou op deze dag om anderen op een fijne, verbindende en ontspannende manier te masseren. Het wordt een interactieve workshop voor een ieder die graag ofwel thuis of werkend in de zorg mensen op een fijne manier wil helpen om ontspanning in het lijf te vinden, even uit het hoofd te gaan en/of om spanningsklachten in het lichaam te verzachten. Het is een workshop waarbij zowel jij zelf als de ander uitgenodigd wordt om aan te raken en aangeraakt te worden. Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om lang te kunnen zitten/liggen of staan, zullen we de massage op een creatieve manier benaderen en met name vanuit zijlig gaan masseren.

Voor wie? Voor een ieder, met en zonder massage ervaring die graag anderen op een laagdrempelige en fijne manier wil masseren/aanraken. 

Maximaal aantal deelnemers voor deze dag is 4.

Trainster: Yvonne Wortman
Datum: 3 juni 2023
Tijd: 10:00 – ca.16:00 uur
Vergoeding: € 80,-
Inclusief: lunch, koffie, thee en wat lekkers.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


De taal van het hart

Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en de ander, zouden we een andere taal kunnen leren:  de taal van het hart.  

We kunnen zeggen wat we denken, maar is dat echt wat we willen zeggen? 

Hoe kunnen we eerlijk zijn, maar niet bot? Of direct zijn, maar niet brutaal?                                      Hoe zeggen we wat we denken, willen en voelen, zonder elkaar iets te verwijten?

Marshall Rosenberg ontwikkelde het model voor Geweldloze Communicatie, waarmee je je die taal stap voor stap eigen kunt maken. Waarnemen, gevoelens en behoeften (h)erkennen en een helder verzoek doen zijn onderdelen van het proces. Verbindende communicatie, de taal van het hart, draait om empathie; je kunnen invoelen in de ander, maar ook – en vooral- in jezelf.

De taal van het hart is in allerlei situaties inzetbaar; zowel thuis, op school als in familieverband, met kinderen/pubers, als ook in werksituaties. 

Workshop voor iedereen die deze taal wil leren spreken!

Trainster: Margrete Stoute-Boots
Datum: 20 september 2023
Tijd: 09:00 – 16:00 uur
Vergoeding: € 80,-
Inclusief: lunch, koffie, thee en wat lekkers gedurende de dag

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 


Helende verhalen

Verhalen maken én vertellen schept verbinding, met jezelf en met een ander. Een verhaal kan een (verborgen en helende) boodschap in zich dragen, die ont-dekt kan worden door degene die het verhaal ontvangt. 

Taal in een verhaal heeft de eigenschap om een beeld te kunnen vormen van hetgeen verteld of gelezen wordt en dat beeld is een wereld op zichzelf…..vol symboliek en rijkdom!

Hoe zou het zijn als we zelf een helend verhaal kunnen maken voor een specifiek iemand (kind of volwassene) en diegene ontvangt via dit verhaal een mogelijke (onbewuste) oplossing voor hetgeen hij of zij lastig vindt?
Dan krijgt het verhaal de kracht om te “genezen” daar waar onbalans is.

In deze workshop van 2x 3 uur ontvang je de leestekst hierover en krijg je de gelegenheid om via speelse oefeningen tot de kern van deze workshop te raken met daarbij het recept voor het maken van een helend verhaal voor een specifiek iemand. In de 2e bijeenkomst delen we alle gemaakte verhalen met elkaar en ontvang je de Kind in Kracht verhalenbundel. 

Margrete Stoute-Boots heeft als coach en trainer vele jaren ervaring in het doorgeven van “dit verhaal” en heeft al vele prachtige uitwerkingen mogen meemaken, zowel bij kinderen als ook bij volwassenen. 

Trainster: Margrete Stoute-Boots
Datum: 19 april | 17 mei 2023
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Vergoeding: € 80,-
Inclusief: koffie, thee en iets lekkers.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 

Tai Chi Tao

Tai Chi Tao is een bewegingsleer die gebaseerd is op de vijf elementenleer en de zogenaamde Qi Qonq gezondheidsoefeningen. Technieken die je leren met je eigen energie te werken. Tai Chi Tao is van invloed op je evenwicht, coördinatie, soepelheid en lichamelijke kracht. Daarnaast is het ook een soort meditatie, dus ontspannend voor je hoofd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Tai Chi Tao de bloeddruk van volwassenen verlaagt. Het effect is hetzelfde als wanneer je elke dag 30 minuten flink zou wandelen. De ontspannende en rustige bewegingen hebben onder andere een positief effect op de ademhaling. Het voordeel van deze sport is dat het heel rustgevend is om te doen en de kans om een blessure te krijgen is niet zo groot, omdat elke beweging heel gecontroleerd is.

Daarnaast wordt Tai Chi Tao ook gebruikt in sommige revalidatiecentra bij met mensen met aandoeningen als fimbromyalgia, artritis en multiple sclerose (MS).

Trainster: Truus Wedekind
Startdatum: 14 september 2023
Tijd: 09:00 – 10:00

Vergoeding € 10,- voor een losse les. Wil je vaker meedoen? Kies dan voor een 10-rittenkaart van € 85,-. Tijdens de schoolvakanties wordt er geen Tai Chi Tao les gegeven.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 

Dans JeZelf

Volg je hart,

volg je passie,

volg de klanken,

de beweging

en vind de vreugde.

We gaan dansen op verschillende ritmes en melodieën die ons hart raken, een energie boost geven aan ons hele wezen en onze innerlijke kracht versterken. De muziek komt uit verschillende culturen en is van diverse genres.

Na een opwarming begeleid ik ‘de reis’ met af en toe wat aanwijzingen en verbeelding. Aan het einde een cooling down. Alles is vrij en het is de bedoeling dat je je eigen beweging vindt en de levensstroom die dans in je opwekt. Gewoon doen en ervaren.

Meeenemen voor deze reis

 • soepele kleding
 • dikke, anti slip sokken
 • grote badhanddoek
 • een flesje water

Trainster: Carin Dekker-Commandeur
Startdatum: 14 juni 2023
Tijd: 09:30 – 11:00

Vergoeding € 15,- voor een losse les. Wil je vaker meedoen? Kies dan voor een 10-rittenkaart van € 130,-.

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven.