Trainingen en workshops

Je kunt bij ons deelnemen aan diverse trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Zie hiervoor onze agenda.  

Basistraining systemisch werken

Je maakt de eerste aanzet naar zelf leren opstellen.

In deze training ga je kijken naar jouw systeem van herkomst. Jouw eerste levensjaren zijn bepalend voor de manier waarop je later in je leven omgaat met dat wat zich aandient. Je gaat gedurende deze training kijken naar de manier waarop jij dit doet, gaat jouw gedragspatronen ontdekken en kunt vervolgens andere keuzes maken als je tegen patronen aanloopt die niet meer voedend zijn voor jou. 

Wat ga je leren? De achtergronden van het hoe en waarom dynamieken ontstaan en hoe je deze kunt  herkennen. 

Wat levert het je op? Wanneer je systemisch leert kijken leer je jezelf en de ander beter begrijpen en kan je voor jezelf en wellicht ook voor anderen veel betekenen. 

Voor wie? Voor een ieder die op zoek is naar verdieping in zichzelf of de wereld om zich heen, voor mensen die met mensen werken als coach of op andere wijze. 

De training bestaat uit een 5-tal blokken van elk 2 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De prijs is inclusief lunch, fruit, versnaperingen, koffie en thee gedurende de dag. 

De prijs is inclusief:

 • lunch
 • fruit
 • versnaperingen
 • koffie en thee

Verdiepende training sytemisch werken

Je hebt de basistraining systemisch werken afgerond en wil je graag verder verdiepen in systemisch werken en/of in jouw persoonlijke proces. 

Voor wie? De training is voor een ieder die de basistraining systemisch werken heeft afgerond of hier al veel ervaring mee heeft en die zich verder wil verdiepen in systemisch werken. 

Meerdere vormen van opstellen zullen worden aangeraakt, waaronder het nieuwe opstellen, intuïtief opstellen en sjamanistisch opstellen.

Gedurende deze training ga je dieper in op persoonlijke ontwikkeling en bereid je je voor op verdere professionalisering. De thema’s geven je een verdiepend inzicht in diverse vraagstukken en de kennis die je opdoet kun je direct inzetten in jouw rol als opvoeder, coach, manager/leidinggevende. 

De training bestaat uit 5 blokken van elk 2 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De prijs is inclusief:

 • lunch
 • fruit
 • versnaperingen
 • koffie en thee

Opstellingen dag / avond

Worstel je met persoonlijke vragen, vragen over relaties, familie, gezin, werk of loopbaan? Zijn dit vragen die je al langer bezig houden? En heb je hier misschien al van alles aan proberen te doen, maar kom je er op een of andere manier niet veel verder mee?

Door je bewust te worden van je mooiste mooi tot en met je lelijkste lelijk, ben je in staat om te veranderen en een waardevol leven vol levensplezier te leven.

Op de eerste donderdag van iedere maand kun je bij ons terecht voor een opstellingenavond. Je kunt je hier inschrijven. Wil je je liever een hele dag onderdompelen in systemisch werk? Kijk dan in onze agenda voor de eerstvolgende opstellingendag. 

Training Spiritualteit

De training Spirituele Ontwikkeling wordt gegeven door Petra Wijshake van Petra’s Stap.  

In deze training neemt Petra je mee langs diverse onderwerpen, zoals: het werken met de chakra’s; het leren zien, horen, voelen en helen; magnetiseren; werken met de aura’s; foto’s en bloemen leren lezen; healings geven aan zowel jezelf en een ander en nog veel meer. 

Voor meer informatie over deze training verwijzen we je graag naar www.spirituelestap.nl

Startdatum: 10 januari van 19.00 – 22.00 uur. 

Vervolgavonden zijn op 24 januari, 7 februari, 21 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april en 18 april.

Vergoeding: € 250,-

Inschrijven kan heel eenvoudig via ons afspraken programma. Wil je later instappen, neem dan even contact op met Petra via www.spirituelestap.nl

Wil je liever een 1-op-1 sessie boeken bij Petra? Ook dat kan! Vanaf maart 2023 zal Petra op de dinsdag en donderdag ochtend bij ons aanwezig zijn voor 1-op-1 begeleiding en healings. Afspraak maken? Ook dit kan heel eenvoudig via ons afspraken programma. 

Workshop samengestelde gezinnen

Groeien in je nieuwe gezin! Een workshop gebaseerd op systemisch werk / familieopstellingen.

Als je bereid bent samen met anderen waarbij dezelfde thema’s voorbij komen op een leuke, verrassende en soms confronterende, maar wel veilige en liefdevolle manier jezelf, jouw aandeel, jouw plek en jouw rol in het nieuwe gezin te onderzoeken, dan kun je na deze workshop makkelijker plek en ruimte voor iedereen in je nieuwe gezin creëren.

Wij nodigen jou/jullie van harte uit om je voor deze workshop aan te melden. Je bent welkom om alleen te komen of met je (ex) partner.

Wat gaan we doen?

De rode draad van het programma is gebaseerd op het kijken naar jou en je gezin met een systemische bril op.

We gaan aan de slag met:

 • de systematische wetmatigheden en hoe die in jouw gezin doorwerken
 • jouw plek als (bonus)ouder in het gezin en welke rollen daarbij horen
 • de ordening binnen jouw gezin en welke plaats jij inneemt
 • jouw familiesysteem
 • praktische en leuke oefeningen waarbij je op speelse wijze inzicht krijgt

Tijdens de workshop is er voldoende ruimte om een eigen casus in te brengen.

Aan het einde van de workshop heb je meer duidelijkheid over jouw plek en rol in het (samengestelde)gezin, weet je wat jouw verantwoordelijkheid is en wat de verantwoordelijkheid van de ander in het gezin is, heb je meer vertrouwen in jezelf als (stief)ouder en sta je steviger in je schoenen. Je zult na deze workshop met andere ogen kunnen kijken naar alle emoties die soms door een nieuw gezin kunnen wervelen en zult hier makkelijker en meer ontspannen mee om kunnen gaan.

Een tweedaagse workshop van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De prijs is inclusief:

 • lunch
 • fruit
 • versnaperingen
 • koffie en thee

Spiegeltraining

Wat spiegelt mijn kind mij? 

Kinderen zijn bij uitstek in staat om je een spiegel voor te houden die je emotioneel flink kan raken. Vooral als je hen het meest nabij staat, bijvoorbeeld als ouders of leerkracht. 
Kinderen voelen intuïtief feilloos aan wat (bewust of onbewust) in je leeft en zetten vervolgens alles op alles om je dit duidelijk te maken. 

Trainer en kindertolk Margrete Stoute-Boots laat je stap voor stap ervaren wat de vaak onbegrepen boodschap van je kind is.  Een cursus van 3 avonden.
Lees meer op: Al licht 5

Tijd: 19:00 – 22:00
Tarief: EUR 245,-

Een cursus in Wonderen

Een Cursus in Wonderen is een prachtig instrument om bij jezelf te onderzoeken, waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Bij Veelgoeds combineren wij Een Cursus in Wonderen met Opstellingen, waardoor er een wonderlijk mooie combinatie ontstaat die je kan helpen op je weg naar persoonlijke groei. Deze module is een aanrader voor een ieder die beter zicht wil krijgen op het eigen voelen, denken en handelen en is daarnaast een prachtige, laagdrempelige aanvulling op persoonlijk proceswerk. 

In de oneven weken van het jaar komt er op elke dinsdag middag van 14.00 tot 16.30 uur een groep bij elkaar om spelenderwijs met de materie van de Cursus en met zichzelf aan de slag te gaan. De cursus wordt begeleid door Margrete Stoute-Boots en Paulien Hartog. 

Lees meer op: Al licht 5

Data: 17 januari | 31 januari | 14 februari *
Tijd: 14.00 – 16.30  
Tarief: EUR 10,- per middag
Inclusief: koffie, thee en iets lekkers
* en zo verder op de oneven dinsdagen

Vrouwencirkel

Als vrouwen samen komen in een cirkel, dan gebeurt er iets magisch!

Vrouwen komen al eeuwen samen in cirkels om samen te zijn, zich te verbinden met de vrouwelijke kracht en wijsheid, om te rusten en te delen. Deze workshop is voor iedere vrouw die zich geroepen voelt om deel te nemen of die op zoek is naar verbinding met andere vrouwen. 

Op 20 februari a.s. start Ellen Poelsma met een Open Vrouwencirkel bij Veelgoeds. 

De cirkel opent zich om 19.00 uur en sluit weer om 21.00 uur. De kosten voor deelname aan deze avond zijn € 10,–

Wil je daarna meer, dan wordt je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan De Reis langs het Levenswiel. De reis langs het levenswiel is een vrouwencirkel in een cyclus van 4 avonden. 

Voel je de roep en het verlangen om samen met andere vrouwen in de cirkel te zitten, om te rusten, anders dan je gewend bent in het dagelijks leven? Weet je dan van harte welkom!

Je komt zoals je bent. Iedere vrouw is uniek. We leren, spiegelen, inspireren en herinneren elkaar!

Je wordt uitdrukkelijk gevraagd je te committeren aan de cyclus (van 4 avonden) waarin we samen de reis maken langs het levenswiel.

Begeleidster: Ellen Poelsma

Data: start 20 maart 2023 en vervolgavonden zijn op 27 maart, 3 april  en 10 april 2023. 
Tijd: 19:00 – 21:00
Tarief: € 50 voor de gehele cyclus van 4 avonden inclusief koffie, thee en iets lekkers. 

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 

Breath is the voice of the Soul and Music the Language

Je Ademt zoals je Leeft. 

Is dat diep en vrij of oppervlakkig en gejaagd?

Door het drukke leven van alle dag zijn we ons vaak niet bewust van onze adem. We ademen vaak veel te snel of houden onze adem in. Dit kan allerlei gevolgen hebben voor je lichaam, zoals: vermoeidheid, niet kunnen ontspannen, stijve spieren of de verbinding kwijt zijn met jezelf. 

Op allerlei plekken in ons lichaam zetten we die spanning vast. Met de ‘verbonden adem’ sporen we deze blokkades op en ademen we ze vrij, zonder verder op deze blokkades in te gaan. Je ademt je letterlijk vrij!

In een ademcirkel verbind je je door middel van je adem dieper met jezelf. We openen eerst samen de cirkel en daarna gaan we ademen. Songkeeper en zangeres Judith Komen neemt je mee in een ademcirkel met aanraking, woorden, drum en zang. 

Trainster: Judith Komen
Datum: 13 februari of 13 maart 2023
Tijd: 19:00 – 21:00
Tarief: € 15,- inclusief koffie, thee en iets lekkers

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 

De kunst van het zacht aanraken

Een introductie workshop waarbij je zelf kunt leren masseren. Omdat niet iedereen een massagetafel in huis heeft, doen we dat heel eenvoudig zittend in een gewone stoel. Kan dat? Ja. dat kan! We leren jou op deze avond om anderen zittend op een stoel op een fijne, verbindende en ontspannende manier te masseren. Het wordt een interactieve workshop voor een ieder die graag ofwel thuis of werkend in de zorg mensen op een fijne manier wil helpen om ontspanning in het lijf te vinden, even uit het hoofd te gaan en/of om spanningsklachten in het nek/schoudergebied te verzachten. 

Voor wie? Voor een ieder, met en zonder massage ervaring die graag anderen op een laagdrempelige en fijne manier wil masseren/aanraken. 

Trainster: Yvonne Wortman
Datum: 17 februari 2023
Tijd: 19:00 – 22:00
Tarief: € 30,- inclusief koffie, thee en wat lekkers

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 

De taal van het hart

Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en de ander, zouden we een andere taal kunnen leren:  de taal van het hart.  

We kunnen zeggen wat we denken, maar is dat echt wat we willen zeggen? 

Hoe kunnen we eerlijk zijn, maar niet bot? Of direct zijn, maar niet brutaal?                                                  Hoe zeggen we wat we denken, willen en voelen, zonder elkaar iets te verwijten?

Marshall Rosenberg ontwikkelde het model voor Geweldloze Communicatie, waarmee je je die taal stap voor stap eigen kunt maken. Waarnemen, gevoelens en behoeften (h)erkennen en een helder verzoek doen zijn onderdelen van het proces. Verbindende communicatie, de taal van het hart, draait om empathie; je kunnen invoelen in de ander, maar ook – en vooral- in jezelf.

De taal van het hart is in allerlei situaties inzetbaar; zowel thuis, op school als in familieverband, met kinderen/pubers, als ook in werksituaties. 

Workshop voor iedereen die deze taal wil  leren spreken!

Trainster: Margrete Stoute-Boots
Datum: 22 maart 2023
Tijd: 09:00 – 16:00
Tarief: € 172,50 inclusief lunch, koffie, thee en wat lekkers gedurende de dag

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven. 

Helende verhalen

Verhalen maken én vertellen schept verbinding, met jezelf en met een ander. Een verhaal kan een (verborgen en helende) boodschap in zich dragen, die ont-dekt kan worden door degene die het verhaal ontvangt. 

Taal in een verhaal heeft de eigenschap om een beeld te kunnen vormen van hetgeen verteld of gelezen wordt en dat beeld is een wereld op zichzelf…..vol symboliek en rijkdom!

Hoe zou het zijn als we zelf een helend verhaal kunnen maken voor een specifiek iemand (kind of volwassene) en diegene ontvangt via dit verhaal een mogelijke (onbewuste) oplossing voor hetgeen hij of zij lastig vindt?
Dan krijgt het verhaal de kracht om te “genezen” daar waar onbalans is.

In deze workshop van 2x 3 uur ontvang je de leestekst hierover en krijg je de gelegenheid om via speelse oefeningen tot de kern van deze workshop te raken met daarbij het recept voor het maken van een helend verhaal voor een specifiek iemand. In de 2e bijeenkomst delen we alle gemaakte verhalen met elkaar en ontvang je de Kind in Kracht verhalenbundel. 

Margrete Stoute-Boots heeft als coach en trainer vele jaren ervaring in het doorgeven van “dit verhaal” en heeft al vele prachtige uitwerkingen mogen meemaken, zowel bij kinderen als ook bij volwassenen. 

Trainster: Margrete Stoute-Boots
Datum: 19 april | 17 mei 2023
Tijd: 19:00 – 22:00
Tarief: € 160,00 inclusief koffie, thee en iets lekkers

Ga naar de agenda om je direct in te schrijven.