Agenda

De agenda van centrum Veelgoeds voor jou op een rij!


5 april | Klankreizen in de Kooger Kerk

In de prachtige Kooger Kerk organiseren we een Helende Klankreis in samenwerking met de Klanktuin van Ton en Mieke Scholts. Door middel van een geleide meditatie en de helende klanken van onder andere klankschalen, rainsticks, klankbuizen, oceaan drums, verschillende prachtige gongs en nog vele andere materialen nemen we je mee naar binnen.
Ons lichaam bestaat voor een overgroot deel uit water en water resoneert op trillingen die de klanken voortbrengen, waardoor heling op celniveau ervaren kan worden. In deze kerk zullen de klanken dansen en op cel niveau binnen dringen. Vooraf kun je je plekje innemen en zal je een heerlijk warm drankje kunnen nemen met wat lekkers. Er zijn plekjes beschikbaar om te liggen en plekjes op stoelen. Misschien is het lekker wanneer je een extra warm dekentje o.i.d. meebrengt zodat je warm en comfortabel bent.

Bestel hier je ticket: https://eventix.shop/eqc6c7db


20 & 27 februari | Een Cursus in Wonderen

Een Cursus in Wonderen is een prachtig instrument om bij jezelf te onderzoeken, waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Bij Veelgoeds combineren wij Een Cursus in Wonderen met Opstellingen, waardoor er een wonderlijk mooie combinatie ontstaat die je kan helpen op je weg naar persoonlijke groei.

Tijd: 14.00- 16:00 uur in de oneven weken en 19.30 – 21.30 uur in de even weken.
De vergoeding voor deze middag is € 10,-


23 februari | Yin Yoga

Om de twee weken verzorgt Jolanda de Yin Yoga lessen. YIN is een meditatieve vorm van yoga, waarbij het bindweefsel soepel gemaakt wordt. Hierdoor kan het water weer stromen en ontstaat er ruimte.

Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Vergoeding per losse les € 15,-


28 februari | Dans JeZelf / Trance Dance

Wil jij passie ervaren en meer bewegingsvrijheid ontdekken? In deze lessen ga je vrij dansen, krijg je tips en oefeningen mee die je laten ontdekken wat je allemaal met je lichaam kunt.

De komende vijf lessen hebben het thema van de vier elementen, Aarde, Water, Lucht en Vuur. In de laatste verbinden we de vier elementen binnen in onszelf.

Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Vergoeding per losse les: € 15,-


29 februari | Tai Chi Tao

Elke donderdagochtend verzorgt Truus Wedekind een les. Tai Chi Tao verlaagt de bloeddruk, de ontspannende en rustige bewegingen hebben een positief effect op de ademhaling en het is heel rustgevend om te doen. Daarnaast zijn het hele fijne oefeningen om te doen voor mensen met fibromyalgie, artritis en multiple sclerose.

Tijd: 09:00 – 10:00 uur
Vergoeding per losse les: € 10,-


19 februari | Vrouwencirkel

Soms heb je weinig tijd, maar wel behoefte aan verbinding en verdieping om daarna misschien meer rust te ervaren. Samen met vrouwen echt kijken naar wie je nu bent of werkelijk wil zijn.

Stap even uit je drukke leven. Verbind je met de sacred space die we creëren in deze cirkel. Voel de verbinding en geborgenheid van alles wat mag zijn.

Wat mag je van ons verwachten:
Warme bedding, creativiteit, luisterende oren en hart, oefeningen voor zelfreflectie, dans, lekkers en heel veel meer.

Tijd: 19:30- 21:30 uur

Vergoeding voor deze avond is € 15,=


24 februari | Verbindend Communiceren

Verbindend communiceren wordt ook wel de taal van het hart genoemd. Praten met elkaar vanuit empathie en mededogen in plaats van vanuit verwijt of oordeel.

Tijdens deze dag neemt Paula Neefjes je mee in het verbindend communiceren. Een dag vol informatie en oefeningen. Je gaat naar huis met de nodige handvatten, zodat je verbindend communiceren in de praktijk kunt brengen.

Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding: € 80,-

Inclusief: lunch, koffie/thee en wat lekkers gedurende de dag


29 februari | Labyrinth lopen met Ellen

Loop jouw labyrinth met de elementen met Ellen Poelsma. Een cyclus van 4 middagen. Op deze dag start je in het Oosten, daar waar het allemaal begint. In de stilte samen zakken, samen het labyrinth leggen en met jouw eigen intentie, op jouw tempo, lopen. Wat kom jij allemaal tegen?  

Tijd: 13:30 – 17:30 uur
Vergoeding: € 35,-

Inclusief: koffie/thee en wat lekkers


2 maart | De boodschap van het lichaam

Misschien herken je dat? Je hebt al langere tijd last van fysieke klachten en wat je ook doet, je komt er maar niet vanaf. Of misschien ben je er gewoon benieuwd naar wat maakt dat je altijd zo moe bent, of geregeld hoofdpijn hebt, of waarom je altijd last hebt van je rug of nek of van iets anders.

Tijdens deze workshop gaan we op reis door je lichaam en luisteren naar de boodschap die jouw lichaam voor jou heeft.

Tijd: 14:00 – ca. 16:30 uur
Vergoeding: € 35,- inclusief koffie/thee en iets lekkers


7 maart | Opstellingenavond

Wil je kennis maken met systemisch werk en/of je thema uitwerken? Kijken naar verbanden, dynamieken en patronen, zodat deze helder worden waardoor er ruimte kan ontstaan om andere keuzes te maken? Paulien Hartog neemt je deze avond mee met kleine oefeningen en opstellingen.

Tijd: 19:00 – 22:00 uur.
De vergoeding voor deze avond is € 17,50


3 april | Kom in je element!

Binnen de Chinese geneeswijze is de behandeling van ziekte gebaseerd op het harmoniseren van processen binnen 5 opeenvolgende fasen. Deze fasen kennen we als de elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.

Op deze middag starten we met het nader bestuderen van het element Hout en het invoelen van de daarbij behorende meridianen.

Tijd: 14:00 – 16:30 uur
Vergoeding: € 35,- per losse middag of € 150,- voor de serie van 5 middagen


20 april | Start Basistraining Systemisch Werken

Een training van 10 dagen waarin je jouw patronen kan leren ombuigen om vrijer te kunnen leven en waarbij je zelf kan leren opstellen. 

Datum: de training bestaat uit een 5-tal blokken van 2 dagen:
20 & 21 april, 25 & 26 mei, 22 & 23 juni, 20 & 21 juli en 7 & 8 september 2024
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding € 890,-
Inclusief: lunch, koffie, thee, fruit en wat lekkers gedurende de dagen


28 oktober ǀ Start verdiepende training systemisch werken

Na het afronden van de basistraining neemt Paulien Hartog je o.a. mee in het nieuwe opstellen, intuïtief opstellen en sjamanistisch opstellen.

Datum: de training bestaat uit een 4-tal blokken van 2 dagen:
28/29 oktober, 25/26 november 2023, 20/21 januari 2024 en 17 /18 februari 2024.
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Vergoeding € 790,-
Inclusief: lunch, koffie, thee en wat lekkers gedurende de dagen